VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Pompoensoep (Jeroen Meus)
Pompoensoep is de perfecte remedie om kille herfst- en winterdagen succesvol te bestrijden. Jeroen Meus helpt je om deze smaakvolle soep klaar te maken.
Gerecht
Soep
,
Voorgerecht
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Halloween
,
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
,
< 60 minuten
Prijs
< 2 euro
,
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Dieet
Gezonde recepten
,
Low-carb
Chef kok
Jeroen Meus
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediƫnten
0,5
pompoen
4
uien
2
tenen
knoflook
3
liter
kippen- of groentebouillon
2
takjes
rozemarijn
3
takjes
tijm
3
blaadjes
laurier
boter
peper en zout
Instructies
Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd in blokjes. Pel en hak de uien grof. Pel de teentjes look en plet.
Smelt een klontje boter in een ruime kookpot. Stoof de stukken ui met de geplette teentjes look aan.
Voeg de pompoenblokjes toe en laat ook even bakken. Blus met de (bij voorkeur warme) bouillon en breng aan de kook.
Bind de kruiden samen tot een kruidentuiltje en voeg toe aan de soep. Laat zo’n 20 minuten pruttelen.
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Werk naar smaak af met peper en zout. Smakelijk!