VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Ovengebakken groentjes met zwarte polak
Zin in het beste van een ruime selectie groentjes? Zoek niet verder, met niet meer dan een oven, wat verse kruiden en een beetje snijwerk haal je het gezondste en meest smaakvolle naar boven. Enkele magere stukjes vlees zorgen voor een smakelijke afwerking.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Neem een ruime ovenschaal en smeer licht in met wat olijfolie.
  2. Snijd de rode uien in ringen en plet de look. Snijd alle anderen groenten, aardappelen inbegrepen, in hapklare, grove stukken.
  3. Meng de groentjes met voldoende zwarte peper en grof zeezout. Stort uit in de ovenschaal. Besprenkel met nog wat olijfolie, roer om en voeg de takjes tijm toe.
  4. Schuif de schaal met groentjes in een voorverwarmde oven (160°) en laat een half uurtje garen. Roer nu en dan om, voeg eventueel telkens wat verse olijfolie toe.
  5. Laat ondertussen de stukken vis op kamertemperatuur komen en kruid met peper, zout en wat venkelzaad.
  6. Leg na de eerste garing van de groentjes de stukken vis er op en laat nog zo’n 10 à 15 minuten bakken, afhankelijk van de dikte van de stukken vis.
  7. Controleer of de vis en groentjes voldoende gegaard zijn. Let er voor op dat alles gaar, maar nog steeds knapperig is. Laat dus niet te lang garen. Smakelijk!
Notities

De vis kan je, vanzelfsprekend, gewoon weglaten om hier een vegetarische variant van te maken.