Ovengebakken groentemengeling en kipfilets met smeuïge mosterdvulling
Een kipfilet klinkt wat saai, erg origineel is het niet en wanneer je niet oppast wordt het vaak een droog stuk vlees. Door ze te vullen ontstaan er echter heel wat culinaire scenario’s! In dit recept maken we een smeuïge vulling van mosterd, mozzarella en cheddar. De mediterraanse groentemengeling maakt het feestmaal compleet!
Pluk en trek de mozzarella in fijne stukjes. Meng met de cheddar en graanmosterd. Breng verder op smaak met wat peper, zout en de gedroogde salie.
Snijd de kipfilets met een scherp mes langs de zijkant in. Let er op dat je ze niet doorsnijdt. Vul ze zorgvuldig op en omwikkel met drie plakjes spek. Leg op elke gevulde filet een takje tijm.
Pel de ui en snijd in grove stukken. Pel ook de teentjes look en hak fijn. Kuis/was alle groentjes en snijd in hapklare, grove stukken. Vergeet ook de krieltjes niet.
Neem een grote braadslede en besprenkel royaal met olijfolie. Voeg de groentjes en de verse kruiden toe. Besprenkel met nog wat peper, zout en olijfolie. Roer goed om.
Maak plaats in het midden van je braadslede en schik er de kipfilets netjes in. Zorg ervoor dat ze voldoende vrij zijn om goed te garen. Onvoldoende plaats? Schik dan de kipfilets in een aparte braadslede (ook met wat olijfolie) die naast/onder de andere past in je oven. Werk in het slechtste geval in twee delen.
Schuif de braadslede in een hete oven (200°) en laat een half uurtje garen. Roer halverwege de groentjes even om.
Controleer na de baktijd of de kip voldoende gegaard is, laat enkele minuten langer garen indien nodig. Smakelijk!