Steak hoeft heus niet altijd met frietjes gegeten te worden. Een lekkere rundssteak leent zich zelfs tot heel wat diverse en verrassende bereidingen. In dit recept gaan we aan de slag met linzen, rijst en mosterd om een opvallende maar ongetwijfeld lekkere combinatie op tafel te toveren.
Gedroogde linzen hebben best wat tijd nodig om te garen, breng ze derhalve onmiddellijk aan de kook in een royale portie water met het bouillonblokje. Kook ze ruim een half uur, roer regelmatig om en voeg indien nodig water toe tijdens het kookproces (de linzen zullen veel water absorberen).
Snijd ondertussen de ui, wortelen en selderstengels fijn (brunoise). Plet ook de teentjes look en verhit de olijfolie in een kookpot. Stoof de groentjes op een zacht vuur en voeg indien nodig wat water toe.
Terwijl de linzen garen en de groentjes stoven, kan je ook de rijst aan de kook brengen in gezouten water.
Giet de linzen, eenmaal gaar, af en voeg toe aan de groentjes. Laat even meestoven en kruid met peper en zout.
Smelt het klontje boter in de pan en bak de steaks naar wens. Haal ze uit de pan en houd warm. Blus de pan met wat water en voeg de mosterd toe. Laat even inkoken zodat alle aanbaksels vrijkomen en werk af met peper en zout.
Voorzie elk bord van een schepje rijst, een portie van het linzenstoofpotje en een steak (desgewenst in reepjes gesneden). Werk af met wat mosterdsaus. Smakelijk!