VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Kippengroentesoep
Met een lekkere soep kan je niks misdoen: lekker, simpel en gezond! Vooral op kille herfst- en winterdagen kan een stevig soepje echt smaken. Met dit heerlijke recept zorg je voor een gezonde smaakbom propvol groentjes.
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Snack
,
Soep
,
Voorgerecht
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Gevogelte
,
Kip
,
Vlees
Dieet
Gezonde recepten
,
Low-carb
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
1
ui
1
teentje
look
1
wortel
6
kerstomaatjes
1
peterseliewortel
2
stengels
selder
0,25
bloemkool
1
preiwit
0,5
gele paprika
1
kippenfilet
1
takje
rozemarijn
2
blaadjes
laurier
1
liter
kippenbouillon
peper en zout
Instructies
Kuis en versnijd alle groentjes in grove stukken.
Verhit in een ruime pot een flinke scheut olijfolie. Stoof de gesnipperde ui met het teentje look aan.
Voeg alle andere groentjes toe, kruid met een snuifje peper en zout. Laat even stoven.
Overgiet met de kippenbouillon en vul aan met water tot alles goed onderstaat. Breng aan de kook.
Voeg de kipfilet, het takje rozemarijn en de blaadjes laurier toe. Laat een half uurtje pruttelen, tot alle groentjes en de kipfilet gaar zijn.
Haal de kipfilet en de kruiden uit de soep. Mix fijn.
Trek de gegaarde kippenfilet in kleinere stukjes. Voeg toe aan de soep en werk naar wens af met peper/zout. Smakelijk!