VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Fazant in Duvelsaus
Het wildseizoen is een uitgelezen kans om vlees en gevogelte klaar te maken dat eerder zeldzaam is. Zo zijn we allemaal vertrouwd met de typische smaak van kip en is de meer verfijndere en karaktervolle smaak van fazant eerder onbekend terrein. Een gemis dat dit recept wil oplossen: naast gebakken patatjes en bloemkool zorgt het blonde speciaalbier Duvel voor een kenmerkend smaakpallet in dit feestelijke ovengerecht.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de de stukken fazant met voldoende peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Versnijd ondertussen de aardappelen (schillen hoeft niet) in partjes en de bloemkool in fijne roosjes.
  3. Blancheer (kort koken) de stukjes aardappel met de bloemkoolroosjes in gezouten water tot ze slechts lichtjes gegaard zijn. Giet af en laat afkoelen.
  4. Versnijd ondertussen het gerookt spek in reepjes. Bak aan in een pan zonder extra vetstof.
  5. Snipper de sjalotten grof en voeg halverwege toe aan de spekreepjes.
  6. Lepel de stukjes spek en sjalot naar de zijkanten van de pan. Schroei de stukken fazant rondom kort maar krachtig aan.
  7. Haal de geschroeide stukken fazant tijdig uit de pan en zet even opzij.
  8. Blus de pan met de helft van een flesje Duvel en roer alle aanbaksels los. Vul aan met de kippenfond, een eetlepel mosterd, peperbolletjes en takjes tijm. Breng aan de kook.
  9. Meng in een ruime ovenschaal de voorgekookte stukjes aardappel en bloemkool. Overgiet met de saus met spekjes en sjalot. Roer om en schik er tot slot de stukken fazant op.
  10. Laat de ovenschotel nog 15 tot 25 minuutjes bakken (afhankelijk van de dikte van de stukken fazant) in een voorverwarmde oven op 160°. Smakelijk!