Wokken doet altijd denken aan Oosterse ingrediƫnten en smaken. Nochtans kan je net zo goed met behoorlijk traditionele kost zoals bloemkool en varkensvlees net zo goed aan de slag. Dit recept is een klassiek voorbeeldje van fusion: smaken en technieken combineren zonder grenzen!
Breng de rijst aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Verhit ondertussen een flinke scheut arachideolie in een wokpan (of een normale maar ruime pan). Fruit de rode uiringen met het teentje look en het chilipepertje (niet-gesneden).
Hou het vuur hoog en voeg de stukjes bloemkool toe. Bestrooi met het currypoeder, de kurkuma en het paprikapoeder. Wok (regelmatig schudden/roeren) de stukjes bloemkool kort maar krachtig totdat ze lichtjes kleuren. Zorg dat de kruiden zich goed verspreiden.
Verlaag het vuur en voeg de stukjes paprika, de ringen lente-ui en de blokjes varkensvlees toe. Laat nog even garen op een middelmatig vuur en roer/schud opnieuw regelmatig. Breng op smaak met peper, zout en (naar wens) extra currypoeder.
Giet de rijst, eenmaal gaar, af en roer onder de currybloemkool. Verwijder het pepertje alvorens te serveren. Smakelijk!