VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Bloemkoolsoep met zoete aardappel en kokos (Colruyt)
Soep is altijd een degelijk voorgerecht, helaas is het vaak wat saai en inspiratieloos. Regelmatig is het immers niet veel meer dan één groente stoven, mixen met water en klaar. Je kan nochtans heel origineel en zelfs exotisch uit de hoek komen met een ‘gewone’ soep. Dit toffe recept van Colruyt zal je zeker en vast inspireren.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Strooi uit in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met wat cayennepeper, zout en peper. Laat twintig minuutjes garen in een voorverwarmde oven (200°), draai halverwege eens om.
  2. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een ruime pot. Stoof de gesnipperde ui en look, vul dan aan met de stukjes zoete aardappel en laat even garen.
  3. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Ondertussen zouden ook de bloemkoolroosjes gegaard moeten zijn. Hou enkele bloemkoolroosjes opzij voor de afwerking, voeg de rest toe aan de soep en laat een ruim kwartier pruttelen.
  5. Mix de soep fijn en breng naar wens op smaak met cayennepeper, zout en peper. Roer er enkele minuten voor het opdienen de spinazie door en laat nog even warmen.
  6. Leg in het midden van elk bord enkele bloemkoolroosjes. Vul aan met wat soep. Bestrooi tot slot elk bord met wat fijngehakte peterselie en eventueel nog een snuifje peper. Smakelijk!