Deze oerklassieker is niet te versmaden! Zowel op feestelijke als alledaagse momentjes kan dit simpele gerecht smaken. Op grootmoederswijze is bovendien de allerbeste manier, dat weet iedereen. Geen idee of je oma het doet? Wij helpen je op weg!
Was je handen grondig en meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid voldoende met peper en zout.
Rol mooie gehaktballetjes, ongeveer een pingpong-bal groot.
Verhit een klontje boter en bak de balletjes op een matig vuur tot ze volledig gegaard zijn en rondom gekleurd zijn. Houd warm.
Giet het sap van de krieken in een pot en verwarm op een zacht vuur. Meng daarnaast een beetje van het kriekensap met het poeder voor vanillepudding tot alle brokjes verdwenen zijn en voeg toe.
Laat het kriekensap rustig indikken, roer nu en dan. Voeg net voor het opdienen de krieken toe en serveer meteen met de balletjes en brood. Smakelijk!