VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Zalm met romige parelcouscous
Met de verrassende structuur van parelcouscous kan je leuke bereidingen maken. In dit wereldse recept gaan we aan de slag met een waaier aan frisse groentjes en een licht roomsausje, perfect afgewerkt met een smeuïg stukje zalm uit de oven. Prima comfortfood waar je jezelf niet schuldig bij hoeft te voelen!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit in een ruime stoofpot een royale scheut olijfolie. Fruit de gesnipperde sjalot.
  2. Voeg de parelcouscous toe. Roer om en laat heel even warmen.
  3. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  4. Schik ondertussen de zalmfilets in een ovenschaal. Overgiet elke filet met een eetlepel sojasaus, aangevuld met wat peper. Laat 15 à 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven (160°).
  5. Voeg de broccoliroosjes samen met de room halverwege de gaartijd van de couscous toe. Laat zonder deksel verder pruttelen tot beide gaar zijn. De broccoliroosjes mogen echter nog wat beet hebben.
  6. Werk de couscous af met de gehalveerde kerstomaatjes, stukjes komkommer, peper en zout. Roer rustig om en laat van het vuur maar afgedekt nog even rusten.
  7. Verdeel de gesnipperde lente-ui over de gebakken zalmfilets net voor het opdienen. Serveer met de romige parelcouscous. Smakelijk!