VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Yoghurt-cupcakes
Wanneer je zin hebt in een zoet tussendoortje maar het niet ziet zitten om lang in de keuken te staan zwoegen zijn deze yoghurt-cupcakes perfect. Ze zijn lekker zacht, heel wat gezonder tegenover traditionele de bereidingswijze en zo klaar!
Gerecht
Dessert
,
Saus
Keuken
Amerikaans
,
Belgisch
Gelegenheid
Kinderfeestje
,
Verjaardag
,
Voor elke dag
Totale tijd
< 60 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
50
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
50
minuten
Ingrediënten
2
dl
yoghurt
naturel
200
gram
bloemsuiker
2
eieren
1
theelepel
citroenzeste
vers geraspt
200
gram
zelfrijzende bloem
6
eetlepels
olie
Instructies
Doe de yoghurt in een ruime mengkom.
Voeg de bloemsuiker, eieren en citroenzeste toe.
Zeef de zelfrijzende bloem en voeg toe. Meng tot een glad, homogeen beslag.
Voeg tot de slot de olie al roerend en geleidelijk toe.
Verdeel het beslag in cupcake vormpjes (doe de ze niet helemaal vol).
Laat de yoghurt-cupcakes 50 minuten bakken op 180°. Werk eventueel naar smaak af met suiker, fruit, glazuur,… Smakelijk!