VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (4 votes cast)
Wortelpompoensoep met gember en kurkuma
Deze stevige wintersoep houdt je gezond tijdens de koude dagen. Bovendien superlekker!
Porties Prep Tijd
3personen 40minuten
Porties Prep Tijd
3personen 40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de flespompoen en verwijder de pitten. Het vruchtvlees mag je behouden. Schil ook de wortelen en snij ze in stukjes. Zet ondertussen een grote pot op het vuur en breng water aan de kook.
  2. Voeg de pompoen en wortel toe aan het water en laat 20 minuten koken. Snij ondertussen de gember in stukjes. Voeg na 10 minuten een geutje olijfolie en de gember toe.
  3. Wanneer de pompoen en wortel zacht zijn, giet je het water af. Voeg een snuifje zout, peper, kaneel, kurkuma en gemalen nootmuskaat toe en mix het geheel tot een smeuïg geheel.
  4. Werk je soep af door gepelde pistachenootjes toe te voegen als afwerking, met wat brood of crackers erbij. Je kan eventueel ook croutons gebruiken in plaats van de pistachenootjes. Smakelijk!