VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Witloofbootjes met garnalen
Van witloofbootjes kan je een leuk en lekker hapje maken. De bittere maar frisse smaak past bij heel veel ingrediƫnten. In dit recept werken we met grijze garnalen: heerlijk en verfijnd.
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwijder de buitenste bladeren en snijd de onderkanten van de witloofstronkjes. Pel de blaadjes voorzichtig af, de kern heb je niet nodig.
  2. Hak de grijze garnalen met de kappertjes grof. Meng er de mayonaise en mierikswortel onder. Voeg eventueel een beetje citroensap toe indien je mayonaise zonder citroen gebruikt.
  3. Werk de garnaaltjes af met vers gehakte dille, peper en zout.
  4. Vul de witloofblaadjes met een lepel garnalen. Werk eventueel af met enkele jonge scheuten (prei, radijs,…) en serveer meteen. Smakelijk!
Notities

De vulling kan je gerust op voorhand maken, maar vul de witloofblaadjes net voor het opdienen. Zo blijft het witloof lekker fris en krokant.