Victoriabaars met tagliatelle en broccoli in Mary-Rose saus
De hoofdrol in dit piekfijne recept wordt netjes verdeeld tussen alle ingrediënten. Victoriabaars staat bekend om haar heerlijke, stevige structuur. De romige en verfrissende Mary-Rose saus is een culinaire variant op de alom bekende ‘cocktail’-saus, ideaal bij allerlei visgerechten, terwijl de pasta en broccoli zorgen voor een mediterraanse toets. Geef toe, daar krijg je water in de mond van!
Snijd de broccoli in erg fijne, hapklare, roosjes. Kook ze half-gaar (zo’n 5 minuten) in gezouten water en laat uitlekken. Zorg er vooral voor dat ze nog wat knapperig en mooi groen zijn.
Vervolgens kan je de saus bereiden. Stoof de fijngesneden ui met de twee, geplette tenen look in wat olijfolie. Voeg na enkele minuten de gehalveerde kerstomaten toe en laat stoven op een middelmatig vuur. Voeg na enkele minuten de room toe en laat inkoken op een zacht vuurtje. Roer regelmatig.
Terwijl de saus inkookt, kan de vis klaargemaakt worden. Bestrooi de stukken vis langs elke kant met peper en zout en zet ze in en geoliede schaal in een voorverwarmde oven van 180°. Laat zo’n 20 minuutjes (afhankelijk van de dikte van de stukken vis) garen.
Eenmaal de vis opstaat, kan je de pasta aan de kook brengen in een royale portie gezouten water. Blijf roeren in de saus en breng deze op smaak met peper, zout, een schepje suiker (dat gaat goed samen met de licht-zure smaak van de tomaten), Worcestershire saus en rode Tabasco. De saus moet pittig maar romig en heel vol smaken.
Eenmaal de vis en de pasta klaar zijn, werk je de saus af door ze te zeven. Pers goed uit zodat je niets verspilt. Zet nog heel even op het vuur met de stukjes broccoli erbij. Voorzie tot slot elk bord van een mooie portie pasta, een stukje vis en een flinke schep saus met broccoli. Smakelijk!