VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Varkenskotelet met wortelpuree, bimi en pickles (Jeroen Meus)
Als er één chef de kunst verstaat om van een alledaags gerecht toch iets speciaals te maken, is het wel Jeroen Meus. In dit heerlijk doordeweeks recept zorgt hij voor typische Vlaamse kost: een varkenskotelet met wortelpuree. De bimi – jonge broccolistengels – zorgen samen met een flinke schep pickels voor een verrassende afwerking.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de koteletten op kamertemperatuur komen.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en wortelen. Versnijd in grove stukken.
  3. Breng de stukjes aardappel en wortel aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water, aangevuld met tijm, rozemarijn en laurier.
  4. Versnijd de uien fijn. Bak ze gaar in een klontje boter.
  5. Gaar tegelijkertijd de bimi in een andere kookpot met een snuifje zout. Laat ze niet te ver garen, ze mogen hun frisse kleur (en smaak) niet verliezen.
  6. Kruid de varkenskoteletten met voldoende peper en zout. Bak ze gaar in een klontje boter in een ruime pan.
  7. Giet de gegaarde aardappelen af en haal de kruiden er uit.
  8. Voeg de gebakken stukjes ui samen met de eigelen, een scheutje melk en een klontje boter toe. Stamp tot een puree en werk naar smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Serveer de varkenskoteletten met een flinke schep puree, enkele bimi en een lepeltje pickles. Smakelijk!