Heb je zin om wat avontuurlijker te keuken met exotische ingrediënten? Heb je echter geen zin in een winkelkar vol nieuwe/dure producten én ben je nog niet echt bekend of ervaren met niet-Europese keukens? Dan is dit eenvoudige recept van Colruyt een ware droom: een eenvoudige maaltijdsoep met malse stukjes vis en een toffe introductie in de Aziatische/Thaise keuken.
Verhit het scheutje olijfolie en fruit de ui (in fijne halve maantjes gesneden).
Bestrooi de ui met de bloem, roer goed om en laat even warmen. Blus dan met de groentebouillon.
Breng aan de kook. Voeg ondertussen de blokjes pompoen, stukjes paprika, de bruine suiker, rode currypasta en de stengel citroengras (met enkele inkepingen) toe.
Laat de kruidige soep 15 minuten koken op een gemiddeld vuur. Snijd ondertussen de vis in hapklare stukken en snijd de spinazie grof.
Voeg na het kwartiertje pruttelen de noedels en stukken vis toe. Laat 5 nog minuten koken, zeker niet langer.
Verdeel de gesnipperde spinazie over diepe borden. Verwijder de stengel citroengras en schep de borden lekker vol met soep. Werk eventueel af met nog wat platte peterselie, koriander of kervel. Smakelijk!