VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Stoofpotje van everzwijn met pastinaak (Sofie Dumont)
In dit fantastisch recept haalt Sofie Dumont die typische sfeer van gezelligheid op die zo kenmerkend is voor de feestdagen. Dit hartverwarmende stoofpotje van wild met verfijnde accenten is perfect om een kerst- of oudjaarsfeest culinair te doen slagen!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten 4uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50minuten 4uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het vlees 4 uur marineren in de rode wijn. Laat daarna uitlekken maar bewaar de wijn.
  2. Snipper de ajuin, pastinaak en wortelen in fijne stukjes.
  3. Smelt een klontje boter met een scheutje olie in een ruime stoofpot. Bak de stukjes vlees goudbruin en kruid met voldoende peper en zout.
  4. Voeg de stukjes ajuin en groente toe. Laat even mee bakken en bestrooi dan met bloem. Roer goed om.
  5. Voeg de kruiden (tijm, laurier en jeneverbessen) toe aan het stoofpotje. Breng ondertussen de wijn die diende voor de marinade aan de kook.
  6. Roer de rode bessengelei door het vlees en blus aansluitend met de bruine fond. Roer alle aanbaksels goed los.
  7. Schik de sneetjes peperkoek op het vlees, overgiet met de kokende rode wijn en dek af. Laat 40 tot 60 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  8. Verwarm ondertussen de veenbessen met suiker, laat even zachtjes pruttelen en houd warm.
  9. Maak tot slot een kruis in de verse vijgen en laat ze 5 minuten voor het opdienen even warmen in de oven (200°).
  10. Serveer het stoofpotje met de veenbessen, een vijg per persoon en pommes duchesse of kroketjes. Heerlijk met een glas rode wijn of donker, kruidig bier. Smakelijk!