VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Steak met Cajun patatjes en rodekoolsla
Met dit toffe en vooral verrassende recept scoor je zonder twijfel! Dit gevarieerd en kruidig recept combineert heerlijke wereldsmaken tot een verfijnd en toch stevig gerecht waar je tafelgenoten aangenaam mee zal verrassen. Perfect voor een gezellige avond of intieme date.
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Wrijf de steaks in met olijfolie en kruid royaal met peper en zout (en/of vleeskruiden naar wens). Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Kuis de aardappelen en snijd, met schil, in hapklare stukken. Laat een vijftal minuutjes voorgaren in gezouten water.
  3. Giet de geblancheerde stukjes aardappel af en stort uit in een ruime ovenschaal/braadslede.
  4. Versnijd één rode ui in grove stukken en plet het teentje look. Voeg samen met enkele takjes tijm toe aan de aardappelen en besprenkel royaal met olijfolie.
  5. Kruid de aardappelen met voldoende paprikapoeder, oregano, basilicum, cayennepeper en grof zout. Roer goed om.
  6. Laat de aardappelen ongeveer een half uur bakken in een voorverwarmde oven (220°) tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud halverwege eens op zodat ze rondom kunnen roosteren.
  7. Versnijd ondertussen de rode kool in erg fijne reepjes (raspen kan ook) en een rode ui in flinterdunne halve maantjes.
  8. Meng rode kool en ui met de mayonaise, zure room, balsamico en chipotle-saus tot een knapperige en pittige salade. Bepaal de verhoudingen naar wens en werk af met peper/zout.
  9. Verhit een grillpan en bak de steaks langs elke kant 2 à 3 minuten (naar smaak en dikte van het vlees). Dek daarna af met aluminiumfolie en laat nog even rusten.
  10. Versnijd de steaks in plakjes en serveer met de cajun patatjes en rodekoolsla. Bestrooi net voor het opdienen met flink wat koriander. Smakelijk!