VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Snelle vispannetjes met puree
Ben jij ook liefhebber van een smeuïg vispannetje maar kijk je op tegen het lange kookproces? Dan is dit recept een handige oplossing: zonder gek veel werk tover je schattige en lekkere vispannetjes op tafel zonder uren te moeten kokkerellen.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Vispannetjes
Puree
Instructies
  1. Verhit een klontje boter in een ruime kookpot. Fruit de gesnipperde sjalot.
  2. Voeg de stukjes, wortel, selder, prei en champignon toe. Kruid met een beetje peper en zout. Laat een vijftal minuutjes garen.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en breng ze aan de kook in lichtgezouten water.
  4. Blus de groentjes met witte wijn. Voeg het takje tijm toe en laat verder garen tot de wijn grotendeels verdampt is.
  5. Maak ondertussen de roux voor de saus: smelt de boter en roer er de bloem onder. Laat even warmen (zo verdwijnt de bloemsmaak). Roer er dan stelselmatig de visbouillon en melk onder. Werk af met peper, zout, nootmuskaat en een snuifje cayennepeper.
  6. Meng de groentjes onder saus (zonder het takje tijm). Voeg ook de stukjes vis en garnalen toe. Meng voorzichtig om.
  7. Verdeel het vispannetje over kleinere potjes per persoon. Eén grote schaal kan ook, maar reken dan op een langere gaartijd in de volgende stap.
  8. Bestrooi de potjes met een beetje gemalen kaas. Schuif in een voorverwarmde oven (180°) en laat 20 minuutjes bakken.
  9. Giet ondertussen de aardappelen af, stamp fijn en roer er de melk onder. Voeg ook een klontje boter toe. Breng tot slot op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  10. Serveer de hete vispannetjes met enkele lepels puree en een lekker glaasje witte wijn. Smakelijk!
Notities

Je kan makkelijk variëren met dit recept: voeg bijvoorbeeld ook mosseltjes toe of werk met andere groentjes. De basis is simpel: een witte saus van visbouillon met lekkers uit de zee!