VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (6 votes cast)
Snelle pasta met erwtjes en spek (Jamie Oliver)
Elke ouder of drukbezette persoon kent het verhaal: ’s avonds moet er eten op tafel verschijnen, maar je hebt weinig tijd. Tegelijkertijd gruwel je van (ongezonde) kant-en-klare maaltijden. Voor dat wekelijkse dilemma bestaan er recepten als dit, een heerlijk snelle pasta van Jamie Oliver met erwtjes en spekjes.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met het kippenbouillonblokje. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Versnijd ondertussen het spek in fijne reepjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Bak de stukjes spek aan op een matig vuur tot ze mooi gekleurd en knapperig zijn. Kruid met een snuifje peper.
  4. Voeg de diepgevroren erwtjes toe aan de spekreepjes. Schud op. Voeg dan de room en fijngehakte munt toe. Laat even zachtjes pruttelen.
  5. Giet de gegaarde pasta af en voeg toe aan de pan. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus losser te maken en laat nog heel even sudderen.
  6. Besprenkel met enkele druppels vers citroensap en voeg de Parmezaanse kaas toe. Schud een laatste keer op en serveer eventueel met een frisse salade. Smakelijk!
Notities

Bewaak de timing goed in dit recept, de erwtjes moeten bijvoorbeeld helemaal warm en gaar zijn zonder hun frisse groene kleur en knapperigheid te verliezen.