VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)
Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)
Het geheim van een klassieke bolognese (of ragu) is engelengeduld. Hoe langer de saus rustig kan pruttelen, hoe intenser de smaak. Dat weet de ervaren Italiaanse chef Gennaro Contaldo als geen ander. Net daarom gebruikt hij in dit recept een slow cooker, dat geeft deze hemelse maar bijzonder eenvoudige pastasaus alle tijd van de wereld om helemaal perfect te worden. Wil je helemaal scoren? Maak dan de saus een dag op voorhand klaar!
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
6uur
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
6uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de ui, selder en wortel erg fijn. Versnijd de pancetta in kleine blokjes.
  2. Verhit een ruime pan en laat een klontje boter met een flinke scheut olijfolie smelten. Laat de fijngesneden groentjes met de stukjes pancetta gedurende een tiental minuten rustig bakken.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Overgiet met de rode wijn en verhoog het vuur. Laat helemaal droogkoken.
  5. Verwarm de rundsbouillon en roer er de tomatenpuree door. Voeg toe aan het gehakt, roer om en breng aan de kook.
  6. Verhuis de saus naar de slow cooker. Schraap de pan goed uit, laat zo weinig mogelijk achter.
  7. Laat 6 uur op de zachte stand (of 4 uur op de harde stand) warmen.
  8. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in voldoende gezouten water.
  9. Roer de melk net voor het opdienen door de saus. Serveer op de tagliatelle met vers geraspte Parmezaanse kaas en enkele basilicumblaadjes. Smakelijk!
Notities

Heb je geen slow cooker? Gebruik dan een pan of kookpot met een dikke bodem en laat een tweetal uren pruttelen op een zo zacht mogelijk vuur. Roer nu en dan om, voeg indien nodig extra bouillon toe.