VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Rolbiscuit met mango en munt (Colruyt)
Wanneer je graag een origineel en zelfgemaakt recept op tafel wil toveren, zit je snel vast aan dure ingrediënten en een ingewikkelde recept. Met deze toffe rolbiscuit van Colruyt zijn al die zorgen verleden tijd. Lekker, fris en feestelijk!
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de blaadjes gelatine in koud water.
  2. Warm de blokjes mango in een steelpannetje op met de vanillesuiker. Roer er de gelatine onder, mix fijn als de gelatine helemaal gesmolten is. Laat afkoelen.
  3. Klop de room stijf en roer er de afgekoelde mangopuree onder. Laat rusten op een koele plek.
  4. Scheid de eidooiers en eiwitten. Klop de dooiers met de suiker op tot een romig mengsel.
  5. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Meng daarna voorzichtig onder de dooiers, zeef er de bloem over en meng tot een luchtig beslag.
  6. Giet het deeg uit op een blad bakpapier op een bakplaat. Spreid uit tot een rechthoek (ca. 40 op 35 cm) en laat 10 minuten bakken op 180°.
  7. Haal de biscuit uit de oven en leg er vochtige keukenhanddoek. Draai om en trek het bakpapier voorzichtig los.
  8. Rol de biscuit samen met de vochtige keukenhanddoek op. Rol dan terug af, bestrijk met de mangopuree en rol terug op (zonder keukenhanddoek deze keer).
  9. Besmeer ook de buitenkant met mangopuree en bestrooi de bovenkant met kokos. Versier net voor het opdienen met verse muntblaadjes. Smakelijk!