VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 2.0/
5
(1 vote cast)
Ratatouille met spekjes en spinazie
Een ratatouille is een Frans gerecht uit de Provençe van gestoofde groentjes. Lekker gezond en je kan er eindeloos op variëren. In dit recept zorgen spekjes en spinazie voor een originele twist.
Gerecht
Hoofdgerecht
Keuken
Belgisch
,
Frans
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 60 minuten
Prijs
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Varken
,
Vlees
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediënten
200
gram
gerookte spekreepjes
1
ui
fijngesnipperd
2
teentjes
look
fijngesnipperd
2
wortelen
1
courgette
1
rode paprika
2
rijpe tomaten
0,5
liter
groentebouillon
400
gram
vastkokende aardappelen
2
eetlepels
zwarte olijven
ontpit
400
gram
spinazie
2
lente-uitjes
in ringetjes gesneden
olijfolie
Provençaalse kruiden
peper en zout
Instructies
Kuis en versnijd de wortelen, courgette, paprika en tomaten in hapklare stukken.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een ruime pan. Bak de spekreepjes aan in de hete olie.
Verlaag het vuur en voeg de gesnipperde ui en look toe. Roer om en laat even zweten.
Doe er de versneden groentjes bij. Laat een handvol minuten stoven. Voeg indien nodig een beetje olijfolie toe.
Overgiet met de groentebouillon en breng zachtjes aan de kook.
Snijd de aardappelen in hapklare stukjes en voeg samen met de olijven toe. Kruid met voldoende Provençaalse kruiden, peper en zout.
Laat op een zacht vuur (afgedekt) pruttelen tot de stukjes aardappel gaar zijn. Voeg tijdens het garen, indien nodig, wat water toe.
Hak de spinazie in grove stukken en roer net voor het opdienen onder de ratatouille. Werk af met peper/zout en bestrooi met lente-ui. Smakelijk!