VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Ratatouille met spekjes en spinazie
Een ratatouille is een Frans gerecht uit de Provençe van gestoofde groentjes. Lekker gezond en je kan er eindeloos op variëren. In dit recept zorgen spekjes en spinazie voor een originele twist.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kuis en versnijd de wortelen, courgette, paprika en tomaten in hapklare stukken.
  2. Verhit een klein scheutje olijfolie in een ruime pan. Bak de spekreepjes aan in de hete olie.
  3. Verlaag het vuur en voeg de gesnipperde ui en look toe. Roer om en laat even zweten.
  4. Doe er de versneden groentjes bij. Laat een handvol minuten stoven. Voeg indien nodig een beetje olijfolie toe.
  5. Overgiet met de groentebouillon en breng zachtjes aan de kook.
  6. Snijd de aardappelen in hapklare stukjes en voeg samen met de olijven toe. Kruid met voldoende Provençaalse kruiden, peper en zout.
  7. Laat op een zacht vuur (afgedekt) pruttelen tot de stukjes aardappel gaar zijn. Voeg tijdens het garen, indien nodig, wat water toe.
  8. Hak de spinazie in grove stukken en roer net voor het opdienen onder de ratatouille. Werk af met peper/zout en bestrooi met lente-ui. Smakelijk!