Geen plezieriger gerecht dan quiche! Simpel, snel klaar, weinig gedoe, lekker en een veelheid aan potentiële ingrediënten. In deze variant worden gerookte zalm en broccoli gecombineerd tot een prima gerecht.
Breng een ruime hoeveelheid lichtgezouten water aan de kook. Gaar de broccoliroosjes kort, enkele minuten volstaat. Giet af en laat uitlekken.
Leg de deegbodem in een ronde bakvorm. Gebruik bakpapier (meestal bijgeleverd) of beboter en bebloem de bakvorm grondig. Druk de randjes goed aan en prik enkele keren in de bodem met een vork.
Trek de gerookte zalm in stukjes en verdeel over de taartbodem. Voeg ook de voorgegaarde broccoliroosjes toe. Meng vluchtig door elkaar en bestrooi met de gemalen kaas.
Kluts de eieren en meng met de room. Kruid flink met peper, zout en nootmuskaat. Overgiet de quiche zodat alle ingrediënten (bijna) onderstaan.
Schuif de quiche in een voorverwarmde oven (180°) en laat – afhankelijk van je bakvorm en de dikte van de taart – een half uur tot 45 minuten bakken. De quiche is klaar wanneer de binnenkant niet meer vochtig is (controleren doe je best met iets fijns als een keukenpriem of tandenstoker). Smakelijk!