VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pittige rijstsalade met kip en ananas
Snel iets lekkers klaarmaken dat enigszins origineel is? Nooit een eenvoudige klus, en toch makkelijk haalbaar met dit uiterst simpel receptje dat inspiratie haalt in diverse wereldkeukens. Het resultaat zal je niet teleurstellen!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de rijst aan de kook in gezouten water en volgens de instructies op de verpakking.
  2. Fruit de fijngehakte sjalot, de geplette teentjes look, het extra fijngehakte citroengras en pepertjes in de olijfolie op een middelmatig vuur.
  3. Bestrooi de kippenblokjes met de kippenkruiden en wrijf goed in. Laat even rusten en voeg toe aan de pan eenmaal de sjalot glazig begint te worden.
  4. Schroei de kippenblokjes even en voeg vervolgens de stukjes wortel, courgette en paprika toe. Sauteer even en blus met de witte wijn. Laat garen en breng op smaak met peper, zout, curry en koriander.
  5. Giet de rijst, eenmaal gaar, af en voeg toe aan de pan. Roer om en laat nog even op een zacht vuur warmen. Roer regelmatig.
  6. Snijd ondertussen de schijfjes ananas in kleine stukken en voeg, samen met het het ananassap, dadelijk toe aan de rijstsalade. Blijf rustig maar regelmatig roeren en werk af met de lente-ui. Geef eventueel nog wat extra kruiding met peper en/of zout. Zowel warm als koud te serveren. Smakelijk!
Notities

Mag het wat pikanter? Laat dan de zaadjes in de pepertjes zitten. Liever niet te pikant? Laat dan één pepertje vallen, maar zeker niet allebei. De succesformule achter dit recept is de balans tussen het pikante van de pepertjes en het zoete van de ananas en het sap. Mocht je geen pepertjes gebruiken, wordt het recept te zoet.