VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Pittige maïssoep
Dit pikant soepje met Mexicaanse invloeden zal je absoluut verrassen. De maïs zorgt voor een stevige textuur maar een zoete smaak, wat dan weer perfect in balans komt met het chilipepertje. Een schepje zure room brengt deze originele soep helemaal in balans, het proberen zeker en vast waard!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de rode chilipeper (tenzij je een extra pikante soep wenst te bereiden) en snijd erg fijn.
  2. Smelt een klontje boter en stoof de fijngesneden ui met het geplette teentje look, de fijngesneden chilipeper en de aardappelblokjes kort aan. Bestrooi met een schepje bloem eenmaal de uien glazig worden en roer om.
  3. Blus met het glas witte wijn en de groentebouillon. Voeg de blaadjes laurier toe en laat zo’n 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  4. Doe ongeveer de helft van de maïs bij de soep en laat even warmen. Verwijder ook de laurierblaadjes en mix de soep vervolgens fijn.
  5. Voeg de melk (die zorgt voor een vollere en mildere smaak) en de rest van de maïs toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed om en laat nog even rusten.
  6. Dresseer elk bord met een schep zure room, enkele partjes kerstomaat en wat verse peterselie. Serveer met brood. Smakelijk!
Notities

Indien je niet echt houdt van pikant eten, kan je uiteraard een halve chilipeper of zelf geen gebruiken. Zorg in het laatste geval dan wel voor voldoende kruiding, eventueel met een mespuntje cayennepeper om de zachte smaak van de maïs in balans te brengen.