VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (9 votes cast)
Pesto Genovese
De ultieme klassieker uit Italië: pesto! De originele, groene pesto komt uit Genua en blinkt uit in smakelijke eenvoud. Bovendien kan je werkelijk alle kanten uit met dit gerecht: bij pasta, als hapje, extra smaakmaker,… Breng een stukje Italië in je keuken met deze authentieke pesto Genovese.
Porties Prep Tijd
200gram 10minuten
Porties Prep Tijd
200gram 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Stamp de look fijn met een snuifje zout in een vijzel.
  2. Voeg de basilicumblaadjes stelselmatig toe en plet rustig maar grondig fijn.
  3. Eenmaal de basilicum fijn is, doe je hetzelfde met de pijnboompitjes en de geraspte kaas. Werk af met de olijfolie en zorg voor een gladde, homogene massa. Doe er eventueel nog wat zout bij.
  4. Geen vijzel of zin om alles handmatig te verwerken? Een blender/mixer kan net zo goed. Begin in dat geval met de harde en eindig met de zachte/vloeibare ingrediënten. Mix ook niet te hard of te lang.
  5. Heerlijk met pasta, brood, in een soepje,… De mogelijkheden zijn eindeloos. Smakelijk!
Notities

Kan je niet onmiddellijk Pecorino-kaas vinden of vind je het wat stom om voor zo’n kleine hoeveelheid een stuk kaas te kopen? Geen probleem, gebruik dan gewoon wat meer Parmezaanse kaas. Anderzijds zorgt de Pecorino voor een fijne en volle smaak die je niet helemaal kan realiseren door enkel Parmezaanse kaas te gebruiken.