VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met scampi in een curryroomsausje
Met pasta kan je alle kanten uit, dat is vast de reden waarom het zo’n populair ingrediënt is. Dit gerecht bewijst dat er – letterlijk – geen grenzen staan op een snelle maar smakelijke pasta-hap. Met inspiratie en ingrediënten uit alle windstreken verras je alle tafelgenoten met deze pasta met scampi in curryroomsaus.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit wat olijfolie in een ruime pan of wokpan. Fruit de ui, look en het fijngehakte chilipepertje. Verwijder de zaadjes indien je liever geen te pikant resultaat wenst.
  2. Voeg, eenmaal de ui glazig begint te worden, de overige groentjes toe (wortel, paprika, kerstomaten en sojascheuten). Laat enkele minuten stoven op een zacht tot middelmatig vuur, roer regelmatig.
  3. Giet de room bij de groentjes en laat rustig inkoken tot een smeuïg sausje. Blijf regelmatig roeren en zet het vuur niet te hoog. Breng ondertussen de pasta aan de kook in een ruime hoeveelheid water volgens de instructies op de verpakking.
  4. Breng de saus op smaak met de marjolein, curry, Engelse saus en peper/zout naar wens. Indien het wat pittiger mag (ondanks het chilipepertje) kan je nog wat cayennepeper toevoegen.
  5. Voeg enkele minuten voor opdienen de scampi toe. Laat ze kort meepruttelen zodat ze warmen zonder taai te worden.
  6. Giet de pasta af en serveer dadelijk met de saus (je kan ze er eventueel onder roeren). Bestrooi net voor opdienen met wat fijngesnipperde lente-ui. Smakelijk!