VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is als beroemdste tv-kok van Vlaanderen van alle markten thuis. Ook voor een snelle, comfortabele kom dampende pasta ben je aan het juiste adres. Deze smeuïge pasta met stukjes worst is niet te versmaden!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Versnijd de chipolata’s en het gerookt spek in stukjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak het vlees aan.
  3. Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  4. Scheur de oesterzwammen in stukken en voeg toe aan de pan. Rasp ook het teentje look en voeg toe.
  5. Snipper aansluitend de sjalot fijn en hak de kruiden (salie en tijm) erg fijn. Voeg toe aan de pan.
  6. Overgiet met de tomatenblokjes en roer daarna de kruidenkaas door de pan. Roer los met een scheutje water en breng op smaak met een snuifje cayennepeper en zout.
  7. Laat de saus even verder indikken op een matig vuur.
  8. Roer de spinazie net voor het opdienen door de saus en werk af met peper en zout. Laat nog even warmen.
  9. Giet de pasta af, roer door de saus en serveer meteen. Smakelijk!