VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)
Italianen zijn dol op hun pasta, dat is geen geheim. Er zijn dan ook heel recepten te vinden uit de regionale keukens die heel afwisselend zijn en absoluut de moeite om te proberen. Geen betere gids dan Antonio Carluccio om dat soort regionele pareltjes, zoals deze Paccheri con Ragù alla Napoletana (Grote pastabuisjes met Napolitaanse rundvleessaus), ook thuis te leren bereiden.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Algemeen
Rundrollades
Saus
Instructies
  1. Meng de peterselie met de rozijnen, knoflook, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Kruid met peper en zout.
  2. Leg de plakken rundsvlees netjes naast elkaar en verdeel er het mengsel over. Rol de lapjes netjes op en houd ze samen met een prikker of keukentouw.
  3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Smoor de uiringen glazig en schroei dan de rundvleesrolletjes rondom bruin. Blus met de wijn en laat even verdampen.
  4. Roer de tomatenblokjes en -puree door de pan en dek af. Breng zachtjes aan de kook.
  5. Haal het deksel van de pan, verlaag het vuur naar de laagste stand en voeg indien nodig wat water toe. Laat anderhalf uur garen tot het vlees botermals is. Draai de rolletjes nu en dan om, kruid met peper en zout.
  6. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Meng onder een deel van de saus en serveer de rundvleesrolletje apart. Werk af met nog wat versgemalen Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Notities

In Italië is het gebruikelijk om eerst een pasta te eten, dan een vleesgerecht (zonder al te veel bijlages). Met dit recept kan je dat perfect nabootsen: serveer eerst de pasta, dan het vlees met de rest van de saus.