Hoewel ‘dé oosterse keuken’ een heel algemene term is, betreft het voor ons – Europeanen – voornamelijk smakelijke recepten en ingrediënten propvol smaak. Dit recept van Colruyt combineert verschillende invloeden om tot een ongelooflijk lekker gerechtje te komen.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pot of hoge pan. Kruid de kippenfilets met kippenkruiden en bak bruin in de hete olijfolie.
Haal de kippenfilets uit de pan en voeg een verse scheut olijfolie toe. Fruit de gesnipperde sjalotten. Voeg dan de geplette look en krieltjes toe (halveer grote exemplaren). Kruid met de kurkuma, kerrie, wat peper en zout. Laat eventjes garen.
Doe de kippenfilets opnieuw in de pan. Voeg de passata en sojasaus toe. Zet vervolgens onder met water, breng aan de kook en laat met deksel een half uurtje pruttelen op een zacht vuur.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine, hapklare roosjes. Rooster ook de pijnboompitjes in een pan (zonder vetstof) tot ze mooi bruin geworden zijn.
Doe de bloemkoolroosjes, na het half uurtje sudderen, bij de kip en laat nog een kwartiertje garen. Hak ondertussen de koriander fijn.
Kruid het stoofpotje, indien nodig, bij met peper en zout. Serveer onmiddellijk, werk elk bord af met wat geroosterde pijnboompitten en gesnipperde koriander. Smakelijk!