VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)
Mexicaans rijstschoteltje met kip
Een eenvoudig rijstschoteltje kan op drukke dagen een echte life-saver zijn. Het vraagt niet gek veel moeite en je kan er alle kanten mee uit. Zelfs pittige Mexicaanse invloeden zijn perfect mogelijk! Dit recept is een aanrader voor liefhebbers van flink wat groentjes!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de rijst aan de kook volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water.
  2. Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een ruime/hoge pan. Schroei de kippenblokjes kort aan en kruid royaal met de kippenkruiden. Haal ze tijdig uit de pan en houd warm.
  3. Doe wat verse olijfolie in de pan en stoof de gesnipperde rode ui met de rode chilipeper (verwijder de zaadjes indien je liever niet te pikant eet). Laat na enkele minuten ook de stukjes wortel en paprika meestoven.
  4. Voeg vervolgens de maïs, rode bonen en gehalveerde kerstomaten toe. Laat even garen zodat de tomaatjes wat sap afgeven zonder helemaal plat te worden.
  5. Breng de gestoofde groentjes op smaak met peper, zout, limoensap en de gehakte koriander.
  6. Roer er de gegaarde rijst en gebakken kippenblokjes onder. Werk verder af met de stukjes avocado, lente-ui en komkommer. Roer nogmaals goed om en serveer dadelijk. Smakelijk!
Notities

Wens je een vegetarische variant? De kip kan je perfect weglaten, de ruime hoeveelheid groentjes volstaat perfect.