VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Met ricotta gevulde en in rauwe ham gewikkelde kipfilets
Een kipfilet is op zich een eenvoudig, zelfs ietwat saai, ingrediënt. Dit recept, oorspronkelijk van de Britse topchef Gordon Ramsay, brengt zo’n filet naar een heel nieuw, zuiders niveau: gevuld met ricotta en omwikkeld met rauwe ham (Parma, Serrano,…).
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de salie, op één blaadje per kipfilet na, fijn. Meng onder de ricotta met flink wat peper en zout.
  2. Snijd de kipfilets langs de zijkant in. Snijd zo diep mogelijk en leg de filets open. Let er op dat je ze niet helemaal doorsnijd.
  3. Leg twee plakjes rauwe ham overlappend naast elkaar. Leg één blaadjes salie in het midden en daar de opengesneden kipfilet op. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Vul vervolgens met een flinke lepel ricotta.
  4. Wikkel de rauwe ham rond de kipfilet zodat deze terug dichtgaat en de ricotta netjes in het vlees blijft.
  5. Doe een flinke scheut olijfolie in een braadslee en leg er de kipfilets netjes in. Leg op elke filet een tweetal takjes tijm. Schuif in een voorverwarmde oven (200°) en laat een ruim half uur garen.
  6. Controleer of de kip voldoende stevig aanvoelt en dus gaar is. Serveer naar wens met frietjes, pasta, rijst,… en gestoofde of knapperige groentjes. Met deze gevulde kipfilets kan je werkelijk alle kanten uit. Smakelijk!
Notities

Het originele recept van Gordon Ramsay wijkt op twee manieren af van deze lichtjes vereenvoudigde versie. Eenmaal de kipfilets gevuld en ingewikkeld zijn, rolt hij ze in wat plasticfolie en laat hij ze anderhalf uur stevig worden in de koelkast. Daarna bakt Gordon de kipfilets eerst kort aan in wat olijfolie. Twee minuutjes per kant volstaat, waarna ze minder lang (15 à 20 minuten) in de oven moeten. Beide stappen zijn niet noodzakelijk.