Een absolute klassieker die evenwel, zoals uitgelegd in dit receptje, volgens de regels van de kunst gemaakt dient te worden. Ideaal als voorgerechtje op een zonnige, zomerse dag.
Zorg dat je een meloen hebt die zeker rijp is. Dit kan je controleren door aan de meloen te ruiken alvorens die geschild is; hoe zoeter en prominenter de geur, hoe beter. Schil de meloen zorgvuldig en snijd in gelijke partjes (ongeveer 2 cm dik aan de buitenkant).
Parmaham is een beschermd product, er bestaan andere gedroogde rauwe hammen die je ook kan gebruiken. Deze is echter ideaal qua smaak. Ontdoe elk stukje ham van de eventuele zwoerd en zorg dat elk partje meloen een sneetje ham heeft.
Draai rond elk partje meloen één fijne snede ham. Dit mag vrij nonchalant zijn. Zorg wel dat de ham netjes blijft zitten, werk desnoods met tandenstokers.
Werk af met enkele druppels balsamicoazijn. Serveer met vers ciabattabrood en gezouten boter voor een ideaal smakenpakket. Heerlijk met een glaasje Prosecco (Italiaanse mousserende wijn). Smakelijk!