VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kruidige auberginedip met tortillachips
Als aperitiefhapje of snack zijn tortillachips met een dipsausje nooit een slecht idee. Lekker en makkelijk! Het is extra verleidelijk om snel een sausje in de winkel te kopen, nochtans kan je makkelijk zelf iets maken dat stukken smaakvoller en gezonder is. Deze kruidige auberginedip van Jamie Oliver zal harten veroveren, zonder twijfel!
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
8personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Prik de aubergines met een vork langs alle kanten in. Leg ze op een bakplaat en laat een uurtje garen in een voorverwarmde oven op 220°.
  2. Laat de aubergines een kwartiertje afkoelen. Snijd de ze daarna in twee en schep het malse vruchtvlees er uit. Mix fijn met een blender.
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit de fijngesneden uien met de look, chili en geraspte gember. Roerbak kort en voeg dan de tomatenblokjes met het currypoeder toe. Laat een kwartiertje sudderen tot het een sausje geworden is.
  4. Voeg de aubergine toe en laat nog een handvol minuten inkoken. Hak ondertussen de koriander fijn. Roer die er onder en haal dan van het vuur. Kruid eventueel bij met peper en/zout en laat afkoelen.
  5. Serveer in een dipkommetje met een royale hoeveelheid tortillachips er rond. Smakelijk!
Notities

Deze dipsaus kan je zowel lauw als koud serveren.