VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Koolsalade met kipreepjes
Wie ’s middags liever geen boterhammen binnen werkt en een gezonder alternatief zoekt, zal erg gelukkig worden van deze gezonde salade met witte kool, kip en yoghurt. Ook leuk bij de barbecue!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak gaar in een scheutje olijfolie.
  2. Snipper ondertussen de witte kool en ijsbergsla in fijne reepjes.
  3. Versnijd de tomaten in fijne blokjes en verwijder de pitjes. Versnijd ook de komkommer in kleine blokjes.
  4. Meng de witte kool, ijsbergsla, stukjes tomaat en komkommer door elkaar in een ruime mengkom.
  5. Versnijd de gebakken kipfilets in reepjes. Voeg toe aan de kom.
  6. Laat de kappertjes uitlekken en voeg samen met de yoghurt toe aan de salade. Tip: begin met een lepel yoghurt minder en vul pas bij als het smeuïger mag voor jou.
  7. Breng de salade op smaak met gesnipperde peterselie, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Meng goed om en kruid desgewenst bij. Smakelijk!