Wanneer je op zoek bent naar receptjes propvol smaak en groentjes, zonder dat je uren achter het vuur moet staan, wordt dit zonder twijfel één van je favorieten.
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de uitgelekte kikkererwten kort aan tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan.
Voeg een beetje verse olijfolie toe en verlaag het vuur. Fruit de rode ui, voeg dan de stukjes paprika en gehalveerde kerstomaten toe.
Roer er na enkele minuten de geplette teentjes look onder en breng op smaak met voldoende paprikapoeder.
Doe er de kikkererwten terug bij en roer er een scheutje balsamico onder.
Voeg de spinazie toe en laat slinken op een zacht vuur. Haal tijdig van het vuur zodat de spinazie nog groen blijft. Werk af met peper en zout.
Verhit net voor het opdienen een grillpan en bak de plakjes halloumi kort goudbruin langs elke kant. Serveer met het stoofpotje, wat gesnipperde peterselie en (desgewenst) brood. Smakelijk!