VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
Kikkererwten-curry
Goedkoop, buikvullend en erg smaakvol: dat omschrijft deze eenvoudige curry met kikkererwten perfect. Met dit recept maak je zonder moeite een heerlijk vegetarisch gerechtje dat op eender welke doordeweekse dag past.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit in een ruime (wok)pan een scheutje olijfolie. Fruit de gesnipperde ui en knoflook.
  2. Voeg de kruidenpoeders (komijn, koriander, kurkuma en chili) met het snuifje zout toe. Roer even om, voeg dan de stukken tomaat toe. Laat rustig pruttelen tot het begint in te dikken.
  3. Voeg nu een 4-tal eetlepels water toe. Doe er de kikkererwten bij, roer goed en laat afgedekt nog 5 minuten garen.
  4. Voeg tot slot de geraspte gember en de garam masala toe. Laat nog heel even koken en dien dan onmiddellijk met rijst of pitta-broodjes op. Smakelijk!