Kerstmis staat bij heel veel mensen garant voor royale maaltijden met uitgelezen ingrediƫnten. Pasta lijkt daar misschien minder bij te passen. Dit toffe recept moet dat idee ontkrachten: met malse kalkoen (eventueel een restje van de gevulde kalkoen?), groene tagliatelle en rode paprikareepjes maak je een lekkere en feestelijke pasta die Kerstmis alle eer aandoet!
Breng de pasta aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
Verhit ondertussen een bakpan met antikleeflaag. Laat de pijnboompitjes even bruinen zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.
Voeg een scheut olijfolie toe aan de pan. Bak de kalkoenreepjes goudbruin. Kruid met peper, zout en een snuif oregano. Haal de gebakken stukjes kalkoen uit de pan en houd warm.
Voeg opnieuw een scheut verse olijfolie toe aan dezelfde pan. Fruit de gesnipperde sjalot, roerbak daarna de reepjes paprika met de plakjes champignon.
Kruid de groentjes met peper en zout. Blus met de witte wijn en laat inkoken op een zacht vuur.
Voeg kort voor het opdienen de gehalveerde kerstomaatjes aan de groentjes toe. Laat nog even warmen, ze hoeven niet te smelten.
Meng de pasta met de groentjes, kalkoenblokjes en pijnboompitjes. Werk af met verse basilicum, rucola en wat kaasschilfers (Parmezaan of Pecorino). Smakelijk!