VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Italiaanse omelet met pancetta en kerstomaat
Met eieren kan je in een wip een stevig ontbijt of smaakvolle lunch bereiden. Een verfijnde omelet vraagt amper werk en smaakt altijd. In dit recept gaan we de zonnige, zuiderse toer op met pancetta (Italiaans varkensspek), zoete kerstomaatjes en typische kruiden als basilicum en oregano.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een pan met een scheutje olijfolie. Schroei de reepjes pancetta gaar, eventueel licht-krokant.
  2. Klop ondertussen de eieren los in een kom of maatbeker. Meng er ook de room en gemalen Parmezaanse kaas onder. Breng tot slot op smaak met de gedroogde kruiden en een flinke snuif zwarte peper. Zout hoeft normaliter niet vanwege de pancetta.
  3. Giet het eimengsel over de sissende reepjes pancetta. Verlaag het vuur zodat de omelet rustig kan garen zonder aanbakken.
  4. Strooi ook de kwartjes kerstomaat over de omelet. Werk af met een handje smeltkaas (Gruyère of Emmentaler).
  5. Controleer of de omelet helemaal doorbakken is en serveer dadelijk met brood. Werk eventueel af met enkele verse blaadjes basilicum. Smakelijk!
Notities

Kan je niet onmiddellijk over pancetta beschikken? Geen nood, klassieke spekreepjes of -blokjes zijn minder authentiek maar kunnen net zo goed gebruikt worden.