VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Huzarensalade
Waar de naam precies vandaan komt is niet geweten, huzaren waren ruiters die meestal ingezet werden als verkenners. Misschien hadden ze daarom nood aan een snelle en koude maar volledige maaltijd. Dat is dan ook precies wat je van deze klassieke salade met aardappel en vlees mag verwachten! Er bestaan talloze recepten en je kan de salade inzetten als lunch, als bijgerecht op een barbecue, als voorgerechtje,… Ontdek hieronder een makkelijk basisrecept.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de eitjes in een steelpannetje tot ze net hardgekookt zijn (reken op een kleine 10 minuten koken). Spoel dan met koud water.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in fijne, hapklare blokjes.
  3. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snuifje water. Gaar de blokjes aardappel met de bevroren erwtjes heel kort. Door het kleine formaat volstaat een paar minuten.
  4. Giet af en spoel met koud water zodat het kookproces stopt. Zo blijven de aardappelblokjes en erwtjes stevig. Laat afkoelen.
  5. Snipper de augurkjes in kleine stukjes. Doe samen met de hespblokjes en zilveruitjes in een mengkom.
  6. Prak de eieren fijn, bewaar er één voor de afwerking. Voeg samen met de afgekoelde aardappelblokjes en erwtjes toe aan de mengkom.
  7. Voeg mayonaise, mosterd, peper, zout en een handvol gesnipperde peterselie toe. Meng om en kruid verder af naar smaak.
  8. Werk af met partjes hardgekookt ei, enkele plukjes peterselie en eventueel nog wat knapperige sla. Smakelijk!