Groentesalade met geroosterde sesamzaadjes (Pascale Naessens)
Liefhebbers van gezonde salades zullen smullen van dit eenvoudige recept van Pascale Naessens. De oosterse accentjes maken deze magere salade origineel en opvallend lekker.
Zet de sesamzaadjes onder met de sojasaus. Laat een kwartiertje intrekken.
Snijd ondertussen de venkelknol, radijsjes en wortelen in extra fijne plakjes. De avocado versnijd je in hapklare blokjes.
Verspreid de gemarineerde sesamzaadjes op een vel bakpapier op een bakplaat. Laat 5 à 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°). Let er op dat ze bruinen maar zeker niet aanbranden.
Voeg de gesneden groentjes en stukjes avocado bij de rucola. Schenk er een flinke scheut olijfolie over. Kruid met een snuifje peper (zout hoeft niet, daar zorgen de sesamzaadjes voor) en meng voorzichtig.
Bestrooi de salade tot slot met de geroosterde sesamzaadjes. Smakelijk!