Griekse pasta in tomatensaus met kip en mini-paprika
Het lijkt op rijst, maar eigenlijk is het een toffe pasta-soort: orzo! Deze Griekse pasta leent zich tot heel wat simpele en sappige pasta-schoteltjes. In dit recept gaan we aan de slag met frisse mini-paprika’s, malse kip en een pittig tomatensausje. Een perfect maaltje op een drukke weekdag.
Schroei ondertussen de kippenblokjes aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur alvorens ze helemaal gaar zijn, een goud-bruin kleurtje volstaat. Laat rusten.
Pel het teentje look en de sjalot. Snipper fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper (tenzij het écht pittig mag zijn) en hak fijn.
Snijd een klein kruisje in de onderkant van de tomaten. Dompel ze even in heet water en pel ze. Hak dan in grove stukken.
Breng de pasta volgens de instructies op de verpakking aan de kook in gezouten water.
Stoof de look, sjalot en chilipeper aan in een flinke scheut olijfolie. Laat glazig worden en blus dan met de witte wijn.
Laat de alcohol even verdampen, ontzaad ondertussen de mini-paprika’s en snijd in ringen. Voeg samen met de stukken tomaat toe en laat nog een tiental minuutjes inkoken tot een lekker sausje. Roer regelmatig.
Werk de saus af met de stukken kip en breng op smaak met gedroogde oregano, peper en zout.
Giet de pasta, eenmaal gegaard, af en roer onder de saus. Presto, smakelijk!