Als je gezonder wil eten volstaat het niet om enkel ’s avonds een extra inspanning te leveren. Onze klassieke broodmaaltijden met lekker veel beleg zijn veelal caloriebommen met weinig gezonde voedingstoffen. Zelf je beleg klaarmaken kan een enorme verandering zijn, vraag dat maar aan Sandra Bekkari die in dit recept een echte klassieker in een mager – maar zeker zo lekker – jasje steekt.
Breng de groentebouillon aan de kook. Gaar de kipfilet gedurende 5 Ć 10 minuten.
Laat de filet afkoelen en trek dan in hapklare/smeerbare stukjes.
Meng de stukjes kip met evenveel mayonaise als yoghurt, mik op ongeveer een tweetal eetlepels elk.
Kruid de salade met curry (ongeveer twee theelepels) en een beetje chili-vlokken om nog iets meer pit toe te voegen.
Snipper de lente-ui extra fijn. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en versnijd in kleine stukjes. Meng samen met de lente-ui voorzichtig onder de salade en kruid naar wens af met peper/zout.
Smeer de kip-currysalade op een dikke plak bruin brood en werk af met enkele blaadjes verse bladpeterselie. Smakelijk!