VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gezond kippenstoofpotje (Jamie Oliver)
Over een low-carb dieet is al heel wat zin- en onzin geschreven. Waar de meeste experts het wel over eens zijn, is dat minderen met koolhydraten geen slecht idee is. Angst om met een hongerig gevoel van tafel te gaan? Met dit toffe recept van Jamie Oliver – tjokvol lekkere groentjes – hoef je daar niet voor te vrezen.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Kruid de stukken kip royaal met peper en zout.
  2. Verhit in een ruime stoofpot een flinke scheut olijfolie. Bak de stukken kip langs elke kant gedurende een vijftal minuten aan. Haal daarna uit de pan en zet opzij.
  3. Bak de sprekreepjes en gesnipperde ui aan in de stoofpot.
  4. Voeg de stukjes zoete aardappel en kwartjes champignon toe (eventueel kan je er ook enkele wortelschijfjes en/of linzen aan toevoegen). Kruid met peper en zout.
  5. Schik de stukken kip op de groenten. Overgiet met kippenbouillon en voeg tijm toe (laurier kan eventueel ook). Laat een half uur garen.
  6. Controleer voor het serveren of de kip voldoende gegaard. Laat indien nodig nog even langer pruttelen. Smakelijk!
Notities

Om dit stoofpotje nog gevariĆ«erder en buikvullender te maken kan je er wat quinoa aan toevoegen. Voeg zo’n 50 gram per persoon (of minder als je al linzen toevoegde) toe en laat de laatste 10 minuten meegaren.