VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
Gevulde paprika’s met gebakken rijst
Met gevulde paprika’s kan je heel wat eters plezieren, vooral kinderen zullen smullen van deze makkelijke bereiding. De gebakken rijst maakt het bovendien gezond en zorgt voor een leuk oosters tintje.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe het gehakt in ruime mengkom. Voeg de twee eieren en het broodkruim toe en breng op smaak met voldoende peper en zout. Doe er ook wat salie, curry en de fijngesneden sjalot bij. Je kan eventueel ook nog gemengde vlees- of gebraadkruiden toevoegen. Meng dit alles heel erg goed door elkaar, met je handen gaat dat meestal het beste.
  2. Snij van elke paprika het hoedje af en haal de zaadstreng en de pitjes er uit. Opgelet: gooi de hoedjes niet weg. Vul elke paprika met gehakt. Druk goed aan zodat elke paprika netjes tot aan de rand gevuld is. Snijd de bovenkant van het gehakt in een grof ruitjespatroon om nadien een mooi resultaat te bekomen.
  3. Doe een scheutje olijfolie in een ovenschotel en zet er de paprika’s in. Zorg dat ze netjes recht blijven staan en zet gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
  4. Terwijl de het gehakt gaart in de oven, bereid je de rijst. Breng deze aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Ondertussen kan je de hoedjes van de paprika’s fijnsnijden.
  5. Doe in een ruime pan een eetlepel olijfolie en stoof de champignons samen met de stukjes paprika aan. Eenmaal de rijst gekookt is, laat je deze even uitlekken om uiteindelijk bij deze groentjes te doen. Bak kort aan en voeg nog wat peper en (indien nodig) zout toe. De ringetjes lente-ui doe je er als laatste bij en laat je nog één minuutje mee bakken.
  6. Maak op elk bord een bedje van rijst en zet daar één paprika in. Supermakkelijk, superlekker. Smakelijk!