VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Gevulde kipfilet met spinazie en ricotta (Colruyt)
Een gewone kipfilet is wat simpel, zelfs een beetje saai. Je kan ze echter makkelijk vullen, zo maak je zonder moeite een origineel gerecht klaar. In dit eenvoudige recept van Colruyt wordt volop inspiratie gehaald uit de Mediterraanse keukens, altijd lekker!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Mix de helft van de verse spinazie met de ricotta in een blender of keukenrobot. Voeg vervolgens de fijngehakte kerstomaatjes toe en breng verder op smaak met voldoende peper en zout.
  2. Maak in elke kipfilet aan de bovenkant drie à vier keer inkepingen in de breedte. Let er op dat je het vlees niet volledig doorsnijdt. Vul telkens met wat van de ricottamengeling.
  3. Kruid de gevulde kippenfilets met peper en zout. Bak ze voorzichtig aan in een hete braadpan met olijfolie.
  4. Schik de kippenfilets in een ovenschaal en laat een half uurtje garen in een voorverwarmde oven (200°). Gaar ondertussen de Griekse pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  5. Hak, net voor het opdienen, de andere helft van de spinazie fijn en meng – eenmaal gaar en uitgelekt – onder Griekse pasta. Werk af met een scheutje olijfolie, peper en zout. Serveer eventueel met nog wat halfgedroogde kerstomaatjes. Smakelijk!