VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Geroosterde zalm met groentjes (Jamie Oliver)
Met een heerlijke ovenschotel kan je doordeweeks lekker én gezond koken zonder uren in de keuken te moeten staan. Dat weet de Britse topchef Jamie Oliver ook. Zo stelde hij een lekker ingrediëntenlijstje samen met knapperige zalmfilets in de hoofdrol. Een frisse dressing op basis van mosterd en yoghurt zorgt voor de verfijnde finishing touch.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Borstel de krieltjes proper en halveer grote exemplaren.
  2. Breng de krieltjes aan de kook in gezouten water en kook ze beetgaar (reken op ongeveer 10 minuten).
  3. Dop ondertussen de boontjes en laat ze de laatste twee minuten mee garen.
  4. Giet de krieltjes en boontjes af. Doe ze in een ruime ovenschaal. Halveer de kerstomaatjes en voeg samen met de olijven en een handvol basilicumblaadjes toe.
  5. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schud door elkaar en maak er een gelijke laag van.
  6. Doe de zalmfilets in een mengkom. Besprenkel met wat olijfolie en citroensap. Meng voorzichtig maar grondig door elkaar.
  7. Schik de zalmfilets met de velkant naar boven op de groentjes. Leg er telkens een dun schijfje citroen op.
  8. Verwarm de oven op 200° en laat de ovenschotel 10 minuten garen (of tot de zalm voldoende gegaard is).
  9. Plet of hak ondertussen de rest van de basilicumblaadjes met het stukje knoflook fijn. Meng met de mosterd en yoghurt. Werk af met een flinke scheut olijfolie en voldoende peper/zout.
  10. Serveer de dressing bij de ovenschotel of lepel net voor het opdienen enkele schepjes tussen de groentjes. Smakelijk!