VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
Gehakt Parmentier (Jeroen Meus)
Wie van een simpel gerechtje houdt dat alle vinkjes van ‘comfort food’ afvinkt, zit met een Parmentier goed. Het concept uit Frankrijk staat voor een lekkere en makkelijke ovenschotel die wordt afgedekt met puree. Ook Jeroen Meus gaat graag aan de slag met deze Franse klassieker, vooral met gehakt is typisch weet Vlaanderens bekendste tv-kok. Lekker en weinig werk!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  2. Smelt in een stoofschotel een klontje boter en fruit de gesnipperde uien en geplette look.
  3. Voeg het gemengd gehakt toe met een vers klontje boter (of scheutje olie) en bak op een matig vuur rul.
  4. Kruid het gehakt met voldoende peper, zout en gedroogde (of verse) tijm.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe, roer om en laat nog even stoven op een zacht vuur.
  6. Giet ondertussen de gegaarde aardappelen af en stamp tot puree. Roer er de eitjes met de melk en nog een klontje boter door.
  7. Werk de puree af met peper, nootmuskaat en eventueel nog een beetje zout.
  8. Stort het gehakt uit in een ovenschotel en lepel daar de puree over. Bestrooi tot slot met broodkruim.
  9. Laat nog een 5 Ć  10 minuutjes grillen in een hete oven tot het broodkruim goudbruin is geworden. Smakelijk!
Notities

Dit gerecht is ook ideaal om een dag op voorhand te maken. Laat dan rustig warmen in de oven onder een laagje aluminiumfolie die je pas op het laatst verwijdert zodat het broodkruim kan bruinen. Hou je van iets meer smaak? Gebruik dan gemalen kaas in plaats van broodkruim.