VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gegrilde spiering met Mexicaanse salade (Jeroen Meus)
Met dit toffe recept zorgt Jeroen voor een Mexicaans gevoel in de keuken. De frisse en royale salade die hij presenteert bevat alle typische smaakmakers die je uit het land van de sombrero’s mag verwachten: bonen, maïs, salsa, jalapeñopepers,… Heerlijk in combinatie met een flinke lap varkensspiering.
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid het vlees met voldoende peper, zout en gedroogde oregano. Wrijf aansluitend met olijfolie in (knoflookolie is ook goed) en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Spoel de spinazie en laat uitlekken.
  3. Versnijd ondertussen de avocado’s in hapklare blokjes. Halveer de tomaatjes en snipper de rode ui fijn.
  4. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en lepel de waterige zaadlijsten weg. Versnijd daarna in grove stukken.
  5. Spoel de maïs, rode en witte bonen onder koud, stromend water.
  6. Meng spinazie, avocado, tomaat, komkommer, rode ui, maïs en bonen voorzichtig tot een bonte salade.
  7. Breng de salade op smaak met enkele druppels olijfolie, wat peper en (grof) zout.
  8. Zet de salade opzij en verhit een grillpan. Verwarm de oven tegelijkertijd op 180°.
  9. Schroei het varkensvlees kort aan, één minuutje per kant volstaat. Laat daarna in een ovenschaal 15 minuten verder garen in de oven.
  10. Maak ondertussen de dressing: meng de zure room met de salsa. Snipper jalapeño naar wens fijn (opgelet: pittig!) en voeg samen met een snuifje paprikapoeder en komijnpoeder toe.
  11. Fris de dressing op met wat verse limoenzeste en -sap. Voeg tot slot een beetje zout toe en controleer of de kruiding in balans is.
  12. Versnijd de gegrilde spiering in dikke plakken en serveer op de salade met een flinke lepel dressing en enkele blaadjes koriander. Smakelijk!